Photo: Milan Skledar


Na povabilo predsednika slovensko kuvajtske gospodarske zbornice Dr. Asima Buscha - Pusitscha je Slovenijo spet obiskala delegacija iz Kuvajta. Ob začetku uradnega obiska delegacije parlamenta Kuvajta v Republiki Sloveniji je goste sprejel predsednik komisije za mednarodne odnose in evropske zadeve v Državnem svetu, dr. Janvit Golob z delegacijo. Naslednji dan obiska je delegacijo sprejel minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, nato je delegacijo sprejel predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez. V nadaljevanju so se sestali z generalnim direktorjem Direktorata za skupno zunanjo in varnostno politiko Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije gospodom Matejem Marnom. V popoldanskih urah si je delegacija ogledala gradnjo mošeje v Ljubljani, v spremstvu županja Zorana Jankovića in predsednika državnega sveta mag. Mitje Bervarja.


Četrti dan obiska so si ogledali prostore slovensko kuvajtske gospodarske zbornice, kjer se je v prijateljskem duhu odvijalo mednarodno srečanje. Poseben gost je bil tudi nekdanji predsednik Hrvaške Stjepan Mesić.


Kuvajtska parlamentarna delegacija je uradni obisk zaključila 1.7.2017 z večerjo, ki jo je organiziral predsednik Državnega sveta Republike Slovenije mag. Mitja Bervar.


Osrednje tema obiska je bilo sodelovanje med slovenskim in kuvajtskim parlamentom ter krepitev gospodarskega sodelovanja med državama.