Na fotografiji z leve: dr. Asim Busch – Pusitsch, Dr. Robert Kokalj, generalni direktor za gospodarsko in javno diplomacijo, Alma Židanek, pooblaščena ministrica z Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo, Esad Ajeti



Po uspešni vrnitvi vladne gospodarske delegacije s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem z obiska v Iranu, ki so se ga udeležili tudi predstavniki podjetij NHZ in Bioglobal, sta se generalni direktor za gospodarsko in javno diplomacijo dr. Robert Kokalj in gospa Alma Židanek, pooblaščena ministrica z Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve, 1. 12. 2016 sestala z direktorjem podjetja dr. Asimom Buschom Pusitschem in njegovo ekipo, ki so jo sestavljali Uroš Pinter (pravni svetovalec), Sanela Omanovič (svetovalka), Esad Ajeti (svetovalec), Meri Emerson (svetovalka), Lidija Pintar (marketing) in Maja Zajc (urednica revije Moj doktor v Evropi). Namen obiska je bila seznanitev z dejavnostjo podjetij NHZ in Bioglobal.


Generalni direktor za gospodarsko in javno diplomacijo dr. Robert Kokalj se zelo zavzema in pomaga pri povezovanju malih in srednjih podjetij za pridobivanje gospodarskih partnerjev na tujih trgih.


Med številnimi nalogami Direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo skrbi za koordinacijo in organizacijo obiskov gospodarskih delegacij, ki spremljajo najvišje državne predstavnike Republike Slovenije na obiskih v tujini.


Tudi predstavniki podjetij NHZ in Bioglobal so se udeležili že več vladnih gospodarskih delegacij, ki so jim odprle izjemne poslovne priložnosti. Naslednja takšna priložnost bo 3. decembra, ko bodo z vladno gospodarsko delegacijo, ki jo spremlja predsednik Borut Pahor, obiskali Jordanijo in Egipt.


Petnajstega decembra 2016 se bo odvijal tudi dan zalivskih držav, na katerega so vabljeni zelo eminentni gostje iz tujine.


Zelo sta nas presenetila prizadevnost in trud Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo pri promociji Slovenije in njegova pomoč ter odprtost pri navezovanju gospodarskih stikov slovenskih gospodarskih podjetij v tujini, za kar se jim iskreno zahvaljujemo in jim želimo čim več uspešnih poslovnih rešitev.